2013

Naantali on the Rocks on purjehdittu!

Lauantaina 7.12. kymmenen innostunutta ja aktiivista purjehtijaa osallistui tähän perinteiseen kauden viimeiseen purjehdukseen. Pohjoinen noin 5-7 m/s tuuli antoi ihanteelliset olosuhteet tälle kilpailulle. Tänään, päivää myöhemmin, Väskin aukko on jo vetäytymässä jäähän.

Neljä starttia purjehdittiin ja voittajaksi selvisi Janne Laine. Tuore harjoittelu Kanarian saarilla kantoi hedelmää. Toinen oli Jan Forsbom ja kolmas Timo Lankinen. Voittaja saa nimensä kaiverrettuna ikuisesti kiertävään palkintotykkiin.

_DSC1644x800

_DSC1769x800

_DSC7763x800

_DSC7770x800

 

Kansainvälisen liiton tiedote ilmestyi

Avaa tiedote.

Naantalissa seilataan taas joulukuussa

On The Rocks 2013 kilpailukutsu.

Vuosikokous palkitsi ansioituneita

Suomen 2.4 mR liiton vuosikokous pidettiin Tampereella 16.11.2013. Kokouksessa liitto palkitsi ansioituneita jäseniään kunniakirjoilla. Palkintopokaalit annettiin perinteiseen tapaan kauden ranking-kisoissa menestyneille.

Vuosikokouksen pöytäkirja

kunniakirjat_2013Jussi Ahlström (vas) ja Timo Lankinen (3. vas) saivat kunniakirjat ansiokkaasta toiminnastaan vammaispurjehduksen hyväksi. Rikard Bjurström (2. vas) sai kunniakirjan monipuolisesta 2.4 mR purjehduksen eteen tekemästään työstä. Kunniakirjat jakoi liiton puheenjohtaja Pauli Immonen (oik).
rankingpalkitut_2013Rankingmenestyksestään palkittiin Niko Salomaa (4.), Janne Laine (3.), Rikard Bjurström (2.) ja Anna-Liisa Oxby (7.). Kuvasta puuttuvat rankingvoittaja Veikko Martin, Kaj Panttila (5.) ja Esa Harjulahti (6.)

Vuosikokouksessa Ingmar Björndahlille myönnetty kunniakirja luovutettiin
juhlallisin menoin Las Palmasissa.
Onnittelut Immalle myös 76 vuotispäivän johdosta.

imma_kunniakirja_800x600

 

imma2_800x600

Vammaispurjehduskausi 2013 tapahtumarikas  ja  aktiivinen

Lue Jussi Ahlströmin raportti.

Liiton harjoitusveneet kaipaavat purjeita!

Jos sinulta löytyy ehjiä käytettyjä harjoituskäyttöön vielä soveltuvia
purjeita niin nyt on hyvä mahdollisuus lahjoittaa ne liiton veneiden
käyttöön.

Liitolla on 3 venettä joista 2 on sijoitettu Helsinkiin ja 1 Naantaliin.
Harjoitusveneet ovat kovassa käytössä ja purjeita kuluu.

Purjeita voit tuoda vuosikokoukseen 16.11. Tampereelle tai ilmoittaa niistä
sihteerille.

Suomen 2.4mR liiton vuosikokous 2013

Kokous pidetään Tampereella Ruotsalaisella klubilla lauantaina 16.11.2013. Illallisen syöjät ja juojat ilmoittautukaa Rikelle, puh 040-5200963 tai rikard.bjurstrom@nebsails.fi.

Kutsu

Rikard Bjurström viides MM-kisoissa

Ruotsin Stellan Berlin voitti Englannin Poolessa pidetyt maailmanmestaruuskisat. Mestaruus oli Stellanille jo seitsemäs. Ison Britannian paralympiakultamitalisti Helena Lucas sai hopeaa ja Ison Britannian Megan Pascoe pronssia. Paras suomalainen oli viidenneksi sijoittunut Rikard Bjurström. Kymmenen parhaan joukkoon mahtui myös Marko Dahlberg, joka oli yhdeksäs.

Tulokset

Rauman purjehduseuran MM-video

Video esitetään kansainväliselle 2.4 mR liitolle MM-kisojen yhteydessä Poolessa.

Katso video

Veikko Martin on vuoden 2013 rankingvoittaja

2.4 mR luokan rankingkilpailuihin osallistui tänä vuonna 34 purjehtijaa. Eniten pisteitä eli 138 keräsi Näsijärven purjehdusseuran Veikko Martin. Myös toiseksi sijoittui Ännää edustava purjehtija Rikard Bjurström, jonka pistesaalis on 130,4. Kolmanneksi sijoittui Naantalin purjehdusseuran Janne Laine 126,4 pisteellä.

Ranking yhteistulokset 2013

Veikko Martin ajoi SM-kultaa

Vuoden 2013 SM-kisat ajettiin HSK:lla Helsingissä 23.-25.8. enimmäkseen  kevyessä, suunnaltaan vaihtelevassa tuulessa ja auringon paisteessa. Kolmantena kilpailupäivänä tuuli tyyntyi aluksi lähes täysin ja päivän ensimmäinen osakilpailu saatiin juuri ja juuri ajetuksi loppuun lyhennettynä. Kahteen seuraavaan osakilpailuun tuuli yltyi hyväksi purjehdustuuleksi noin neljään metriin sekunnissa ja näin kaikki yhdeksän lähtöä saatiin ajetuksi.

Veikko Martin voitti ensimmäisen 2.4 mR luokan Suomen mestaruutensa noin 20 vuoden työn tuloksena. Vain pisteellä hävisi ensimmäisen päivän haparoinnin  jälkeen hienosti purjehtinut Rikard Bjurström.  Esa Harjulahti sai pronssia ja muille palkintosijoille neljänneksi ja viidenneksi sijoittuvat Niko Salomaa ja Roope Heikkilä.

Tulokset

SANYO DIGITAL CAMERAPalkitut SM-kisoissa 2013. Voittaja oikealla. Kuva: Harri Nurmio

Maajoukkueen päävalmentaja Sari Multala ja Joakim Vilenius kuvasivat videolle SM-kilpailun ensimmäistä päivää. Video avautuu seuravasta linkistä.

SM-video 23.8.

starttiSM 2013 startti 6. Kuva: Antero Karjalainen

Rikard Bjurström 60 vuotta

Onnittelemme Rikard Bjurströmiä 60v merkkipäivän johdosta. Samalla kiitämme Rikeä 2.4mR purjehdukseen eteen tekemästään työstä.
Vi gratulerar Rikard Bjurström på 60 års dagen. Samtidigt tackar vi Rike för hans arbete för 2.4 mR seglingens främjande.

Suomen 2.4mR liitto ry.

Muutos SM-kisojen kilpailukutsuun

2.4 mR liiton pyynnöstä kilpailunjärjestäjä on muuttanut kilpailukutsua. Nyt riittää, kun on paikalla perjantaiaamuna.

Kilpailukutsun muutos

Rikard Bjurströmistä Pohjoismaiden mestari

Rike Bjurström voitti Turussa 10.-11.8. purjehditun Airisto regatan ja samalla Pohjoismaiden mestaruuden. Bjurström johti selvästi jo ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen ja sama meno jatkui sunnuntaina. Voitto oli jokseenkin ylivoimainen, sillä Rike keräsi vain 10 pistettä. Toisesta ja kolmannesta sijasta käytiin tiukka kamppailu. Hopealle ajaneelle Pauli Immoselle pisteitä kertyi 25 ja pronssille sijoittuneelle Jan Forsbomille 27.

Muista Pohjoismaista oli mukana vain kaksi ruotsalaista, joista Pekka Seitola sijoittui seitsemänneksi ja Jan Nordin 13:nneksi.

Tulokset 

turun_voittajat_2013Turun palkitut. Kuva: Niko Salomaa

Video PM-kisoista

Veksi ykkönen Naantalin rankingissa

Ännän Veikko Martin voitti Naantalissa 3.-4.8. ajetun rankingkilpailun. Veksin voitto oli sen verran selvä, että hänen ei tarvinnut ajaa viimeistä osakilpailua. Silti toiseksi sijoituneeseen NPS:n Esa Harjulahteen jäi eroa neljä pistettä. Voiton myötä Veksi siirtyi kauden rankingien yhteistulosten kärkeen. Kolmanneksi ajoi TaPS:in Kaj Panttila. Viikonlopun tuulet vaihtelivat suunnaltaan ja voimakkuudeltaan, mikä teki kisaamisesta haastavaa.

Tulokset

 

rankingjohtaja2Rankingjohtaja Veikko Martin. Kuva: Jussi Ahlström.

MITTAKIRJAT JA KELLUNTATODISTUKSET

Suomen Purjehdus- ja Veneilyliitolta on tullut kaikille luokkaliitoille “pyyhkeitä” mittakirjoissa havaituista puutteista. Yleisimpiä on omistajan vaihdosten ilmoittamatta jättämiset ja harvinaisempia SVL:n leiman ja allekirjoituksen puuttumiset.

Jos mittakirjassasi on vielä edellinen omistaja tai jos mittakirjasta puuttuu SVL:n allekirjoitus ja leima toimi näin: Ota mittakirjasta kopio ja lähetä alkuperäinen postissa osoitteeseen:
Jaakko Olkkonen
Pietarinkatu 9 C 30
00140 Helsinki

Saat 1-2 viikon aikana uuden mittakirjan ja laskun postissa.

Ilman SVL:n leimaa ja allekirjoitusta “mittakirja” on mittaustodistus ei mittakirja. Kun saat virallisen mittakirjan tai sinulla sellainen jo on lähetä se sihteerillemme sähköisessä muodossa (skannattuna pdf) osoitteeseen petteri.gronroos@vinces.fi.

Luokkaliiton kevätkokouksessa 2008 hyväksyttiin kelluntatodistusten nostaminen pakolliseksi asiakirjaksi mittakirjan rinnalle. Tämä tarkoittaa, että todistus on esitettävä ranking- ja mestaruuspurjehduskilpailuihin ilmoittautuessa. Jos todistusta ei ole, hanki sellainen mittamieheltä. Lähetä myös kelluntatodistus (skannattuna pdf) sihterille.

Mittakirjat ja kelluntatodistukset ovat nähtävillä liiton sivuilla jos mittakirjasi ja kelluntatodistuksesi näkyy siellä ei niitä tarvitse lähettää sihteerille.

Raumalla 29.06.2013
Hallitus

Tiukka taistelu voitosta Raumalla

Rauman rankingeissa 29.-30.6.2013 nähtiin ehkä ennennäkemättömän tasainen kisa voitosta. Kolmella parhaalla oli sama pistemäärä eli 15 pistettä. Voittajaksi saatiin NPS:n Pauli Immonen, joka ajoi kaksi ykkössijaa. Toiseksi tulleella Esa Harjulahdella ja kolmanneksi sijoittuneella Jan Forsbomilla niitä oli yksi. Naantalilaiset saivat siis komean kolmoisvoiton.

Rauman kisat ajettiin vaativissa olosuhteissa. Tuuli oli kevyehköä, mutta suunnaltaan ja voimakkuudeltaan vaihtelevaa ja paikoitellen reikäistä, mikä aiheutti välillä suuria muutoksia sijoihin kilpailun aikana.

Rauma1Rauman rankingeissa oli mukana 22 venettä. (Kuva: Teemu Luovila)

Tulokset

Naantalissa tapahtuu

NPS järjesti 12.6. vammaispurjehtijoille 2.4mR veneeseen ja purjehdukseen tutustumismahdollisuuden. Liiton ja seuran veneillä kävi 8 ihmistä kokeilemassa!
Timo Lankinen oli tilaisuuden pääjärjestäjä ja oli optimistinen, että saamme muutaman harrrastajan lisää tästä joukosta.

NPS järjesti 19. 6. kokeneille purjehtijoille mahdollisuuden testata 2.4mR venettä. 9 kokeilijaa kävi ja kaikki palasivat lenkiltä hymy suupielessä kun vene tuntui niin mukavalta ja eloisalta. Taas saimme liiton veneelle käyttöä.

NPS:n viikkotreeneissä on viimeaikoina ollut starttilinjalla noin 9 osallistujaa! Kaikki ovat tervetulleet mukaan. Esim ennen Naantalin ranking:ä tiistaina voisi olla hyvä treenimahdollisuus.

terveisin Pauli

Majoitusta Raumalle

Jesse on Varannut Raumalta Hotelli Best Western Kalliohovista kahden hengen huoneita (8kpl) 89¬/yö. Varaus on nimellä 2.4mR purjehtijat ja tarjouksen saa kun mainitsee tämän. Varaus on tehtävä viimeistään 24.6 mennessä.

Hotelli kalliohovin numero on +358 2 838 81

Jan Forsbom voitti Vaasan rankingin

Jan Forsbom voitti Vaasassa 8.-9.6.2013 ajetut rankingkilpailut selkeällä piste-erolla seuraaviin. Janin huonoin sijoitus oli neljäs ja kuudesta lähdöstä kertyi yhteensä seitsemän pistettä. Toiseksi sijoittuneen Kaj Panttilan pistesaldo oli 16 ja kolmanneksi tullut Pelle Strömman keräsi 18 pistettä.

Kisat ajettiin aurinkoisessa kelissä ja tuulta oli mukavat 3-5 m/s. Mukana oli 15 osallistujaa.

Tulokset

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVaasan ranking-kisojen osallistujat (kolme puuttuu). Kuva: Jesse Kylänpää

Tutut nimet kauden 2013 avausrankingin kärjessä

2.4 mR -veneiden kauden 2013 ensimmäinen ranking-kisa purjehdittiin 18.-19. toukokuuta Heinolassa kevyissä ja vaihtelevissa tuulissa. Vaikeissa olosuhteissa voittoon purjehti Janne Laine Naantalin purjehdusseurasta ja toiseksi Veikko Martin Näsijärven purjehdusseurasta. Ensimmäistä kertaa rankingien palkintopallille ylsi kolmanneksi sijoittunut Ännän Petteri Grönroos.

Tulokset

heinola_voittajat_2013Kuva: Harri Nurmio

Suomen 2.4 mR liiton venerekisteri

Liiton vuoden 2013 vuosikokous päätti, että liiton rekisterissä olevien veneiden mittakirjat laitetaan liiton nettisivuille nähtäväksi. Osa mittakirjoista on nyt nähtävillä ja niitä lisätään sitä mukaa kuin webmaster saa niitä haltuunsa. Venerekisteri löytyy Suomen 2.4 mR liitto / Finnish 2.4 mR Class Association -sivulta linkin Venerekisteri ja mittakirjat / Boat registry and Measurement Forms takaa.

NPS:n joukkue vei Suomen mestaruuden

Naantalilaisten ahkera harjoittelu kantaa hedelmää, sillä NPS II -joukkue voitti vuoden 2013 joukkue-SM:n vakuuttavaan tyyliin. Jan Forsbom voitti karsintakilpailun ylivoimaisesti ja voittajajoukkueen toinen jäsen Timo Lankinen tuli toiseksi. Samassa järjestyksessä tultiin maaliin myös finaalilähdössä.

Ännän Näsijärvellä järjestämät kisat purjehdittiin vaihtelevissa ja välillä varsin reippaissa ja viileissä tuulissa. Kakkosijalle joukkuekilpailussa tuli isäntäseuran joukkue N II, jossa purjehtineet Marko Dahlberg ja Rikard Bjurström ajoivat hyvin varsinkin kovatuulisena toisena päivänä.

Tulokset

JSM_2013_voittajatKuva: Antero Karjalainen

Kevätkokous joukkue-SM:ien yhteydessä Tampereella

Suomen 2.4 mR liiton Kevätkokous pidetään lauantaina 4.5 klo 18:00 Ruotsalaisella klubilla osoitteessa Otavalankatu 9, Tampere.
Kokouksen jälkeen on mahdollisuus osallistua illalliselle.

Kevätkokouksessa käsiteltävät asiat:
1. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri
2. Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.
3. Käsitellään liiton toimintakertomus
4. Käsitellään liiton tilinpäätös ja luetaan tilintarkastajien lausunto
5. Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille
6. Vahvistetaan hallituksen valitsemat toimikunnat ja jaostot sekä valitaan
muut mahdollisesti tarvittavat virkailijat ja edustajat.
7. Käsitellään muut esille tulevat asiat.

Muina asioina mm. RPS:n esitys MM 2015 järjestelyistä.

Illallisella (menu ála Rike):
Katkarapuleivän alkuun ja lihapullat ja muusi pääruuaksi. Otan mielelläni ilmoituksen etukäteen kuka tulee syömään ja jos ehdotettu menu ei sovi niin voidaan järjestää myös jotain muuta kunhan tieto tulee ajoissa. Olutta, snapsia ja punaviiniä on kannettuna sisään mutta jos haluaa jotain muuta niin OPM.

Jos ruokailet ilmoita siitä Rikelle tai Petterille jotta osataan varautua riittävällä muusi ja soosi määrällä.

t. Petteri

Kokeile purjehdusta 2.4 mR veneellä

Suomen 2.4 mR liitto tarjoaa halukkaille mahdollisuuden kokeilla purjehtimista 2.4 mR luokan veneellä.

Liitolla on veneluokan kokeilua varten:

Kaksi venettä Helsingin seudulla. Veneet ovat keskenään mahdollisimman samanlaisia ja täysin kilpailukykyisiä. Kokeilua varten yhteys:
Jussi Ahlstöm (040-723 2478 jussi.ahlstrom@mac.com).

Yksi liiton vene on tällä kaudella enimmäkseen Naantalissa:
vastaavasti kokeilumahdollisuuksia varten yhteys Timo Lankiseen (040-5549495 lankinen.oy@gmail.com).

Liiton vene on ”vuokrattavissa” ranking kilpailuihin vastaavasti kokeilua varten. Tarkoitus on, että muissa luokissa kokemusta hankkineet voivat osallistua sillä rankingkisoihin ja samalla huomata miten mukava vene on myös kilpailutilanteessa. Yhteyttä voi ottaa liiton sihteeriin  petteri.gronroos@vinces.fi.

Las Palmasin kuulumisia

Jussi Ahlström raportoi maaliskuun 2013 Las Palmasin leiriltä

Lue juttu

2.4 Norlin One Design Class

Oheisen kansainvälisen liiton presidentin kirjeen mukaan yksityyppiluokan luokkasäännöt julkistetttiin 10.4.2013.

A letter from the President of the ICA 11.4.2013

2.4 Norlin One Design Class Rule 2013

Stellan Berlin antoi  vinkkejä nopeampaan purjehtimiseen

Useita maailmanmestaruuksia 2.4 mR luokassa voittanut ja North Sailsin 2.4 mR purjeiden suunnittelija Stellan Berlin kävi lauantaina 23.3.2013 kertomassa Suomen 2.4 mR purjehtijoille, miten hänen mielestään menestytään. Esityksessä käytiin läpi niin veneen trimmaus kuin kisaamisen strategia ja taktiikka.

Paikalla olleet eri puolilta Suomea saapuneet vajaa pari kymmentä osallistujaa saivat varmasti Naantalin Kultaranta Golfin hienoissa tiloissa järjestetyn päivän aikana paljon uusi vinkkejä siihen, miten purjehditaan entistä vauhdikkaammin. Nähtävillä oli myös Stellanin uusimmat purjemallit, joiden keltainen Mylar-kangas on vaihtunut sysimustaksi.

stellanin_yleiso
Kuva: Pauli Immonen.
pauli_stellanLiiton puheenjohtaja Pauli Immonen avustaa Stellania havainnollistamaan pienoismallin avulla, mitä tapahtuu, kun saalinkikulmaa muutetaan. Kuva: Jan Forsbom.

 

Suomen 2.4 mR liitto esillä venemessuilla

vene_2013

Niko Salomaan paralympiakisoissa 2012 mukana ollut vene oli esillä VeneBåt13 näyttelyssä Helsingin messukeskuksessa 8.–17.2.2013. Paikalla oli joka päivä liiton esittelijä, joka kertoi yleisölle veneestä ja yleensäkin 2.4 mR purjehduksesta. Yleisölle oli jaossa veneluokasta ja Suomen 2.4mR liitosta kertovia esitteitä, jotka tekivät hyvin kauppansa.

Vene2013Kuva: Harri Nurmio

Kutsu Ruotsin leirille

Det Svenska 2.4mR Förbundet vill bjuda in våra grannar till träningsläger
och kappsegling den 8-12 maj i Ljungskile på svenska västkusten. Se vår
hemsida http://www.swe24metre.com för mer information

Purjehduksen kilpailusäännöt 2013-2016

Tässä linkit uusiin sääntöihin
Suomeksi
Englanniksi

Joukkue-SM on siirtynyt viikolla eteenpäin

Kisa on siis 4.-5.5. ja pidetään Ännällä.

Stellan Berlin Naantalissa 23.3.2013

Moninkertainen 2.4 mR luokan maailmanmestari Stellan Berlin tulee 23.3.2013  päiväksi Naantaliin kertomaan omia näkemyksiään siitä,  miten menestytään. Tilaisuus pidetään todennäköisesti Kultaranta Golfin tiloissa Luonnonmaalla.

Kaikki Suomen 2.4 mR liiton jäsenenet ovat tervetulleita kuuntelemaan Stellanin näkemyksiä taktiikasta ja trimmauksesta. Tilaisuus alkaa klo 9 ja päättyy noin klo 17. Tämän jälkeen järjestetään mahdollisuus syödä illallinen jossain Naantalin keskustassa. Päivällä on tarjolla lounas.

Stellanin matkakulujen kattamiseksi osallistujilta peritään 10 euron osallistumismaksu, joka maksetaan paikan päällä. Ruokailut maksetaan erikseen suoraan ravintolalle.

Tilan ja ruokailujen järjestämisen vuoksi osallistujien on ilmoittauduttava Pauli Immoselle 8.3. mennessä sähköpostilla osoitteeseen pauli.immonen@mobimar.com. Ilmoita myös haluatko osallistua iltapalaruokailuun.

Tilaisuuden yksityiskohtainen ohjelma päätetään kun ilmoittautumiset on saatu ja ohjelma voidaan lyödä lukkoon. Ohjelma lähetetään ilmoittautuneille.

MM-kisat Suomeen 2015?

Suomi on hakemassa 2.4 mR luokan MM-kisoja 2015. Ensimmäisenä vaihtoehtona on ollut Tampere ja N. Rauman purjehdusseura lähestyi asiasta liiton hallitusta ennen joulua kysyen voitaisiinko kisat järjestää Raumalla? Hallituksen piirissä on pidetty tärkeänä, että Suomesta lähtee vain yksi hakemus kansainväliselle liitolle. Tämän takia on sovittu, että Joukkue SM:n yhteydessä huhtikuun lopulla kiinnostuneet järjestäjät esittäkööt projektinsa. Tehdään valinta esitysten perusteella.

terveisin Suomen 2.4 mR liiton hallitus

Kevätkokous huhtikuussa

Suomen 2.4 mR liiton kevätkokous pidetään joukkue-SM:ien yhteydessä Tampereella 27.-28.4.2013.

Naantalissa alkoi valmistautuminen kauteen 2013

Lue juttu täältä

2013 MM-kisojen nettisivut avattu

Welcome to the 2.4mR World Championship 2013 web site.